marți, 17 martie 2009

Prin Parcul Botanic

Daca tot sunt la stadiul de invatare, am zis ca sa ies sa fac ceva cadre in Parcul Botanic, poate se mai prinde ceva de mine. Nu am reusit prea mult, dar m-ar bucura parerile altora.

Primavara isi intra incet in drepturi. Am vazut aceasta banala frunza la cativa pasi de alee si m-a surprins contrastul dintre culoarea ei si verdele ce-l inconjura. In inconstienta mea am tras JPEG, nu RAW si apoi am mai ajustat ceva-ceva... :|


Un catel super jucaus, acest instantaneu surprinzand voiosenia sa...


Abia asteptam clipa sa fac panning, si cand am vazut cum treceau masinile dincolo de gard, am zis ca e o ocazie ce nu trebuie ratata. Doar eram la cursuri... Nu ma asteptam sa imi iasa asa de bine si atat de rapid. Nu am fotografiat in modul Shutter Speed Priority ci in Aperture Priority inchizand binisor diafragma. Eu sunt multumit de ce mi-a iesit.

joi, 12 martie 2009

Retezat

Retezatul are in inima mea un loc aparte. E locul unde as vrea sa fiu oricand, unde visez sa-mi fac o cabana cand voi iesi la pensie. Sunt multi munti ai nostri care inca nu i-am vazut, dar nu cred ca va exista vre-unul care sa ma fascineze mai mult ca Retezatul.
Fotografiile sunt o selectie din diferite ture. Bineinteles, sunt facute cu acelasi compact, de aceea calitatea lor ar lasa de dorit pentru multi. Promit sa mai merg si sa pun fotografii de o calitate mai buna.
Nu stiu daca va fi folositor cuiva, dar voi localiza fiecare fotografie. Prima e facuta de pe creasta Judele - Slaveiu. Lacurile Bucura, Viorica, Ana, in plan indepartat Vf. Peleaga.


De pe Vf. Peleaga. Lacul Bucura, varfurile cu acelasi nume in dreapta


De sub Vf. Judele


Urcand din saua Plaiul mic spre Vf. Curmatura, vedere spre nord: in stanga Vf. Peleaga, in centru-dreapta Papusile.


O gentiana. O consider cea mai reusita fotografie a unei flori :)


Priveliste din Saua Lolaia. In plan indepartat, varfurile Papusa si Peleaga.

marți, 10 martie 2009

Macro - cu acelasi compact

Retezat -> Rausor. O dimineata cu cer senin, multa roua. Se vede reflexia crengutei de mai sus in acea picatura de roua. Imi place foarte mult aceasta fotografie. Mult timp am considerat ca e cea mai reusita...
Din cate stiu, acestui tip de gandac i se spune "Vaca Domnului".


Se grabea undeva, nu stiu unde, m-am chinuit sa il prind ok, desi lumina nu era cea mai buna.


Nu am intentionat sa fie nimic abstract. Am testat posibilitatea de focus a aparatului. Nu mi-a venit sa cred... Trebuie sa aflu de ce poate sa faca un compact focus la mai putin de 1 cm...

duminică, 8 martie 2009

Soparle (cu un compact)

Reptilele, sau in particular soparlele, nu sunt o pasiune pentru mine. Nu stiu mai nimic despre ele. Doar mi-a placut sa le fotografiez.
Primele 4 fotografii au fost facute la Cazanele Dunarii, prima chiar pe mal, celelalte de deasupra cazanelor, dintr-un punct de belvedere superb. Se ajunge pe un traseu de 30 de minute de la drumul national.




Urmatorul exemplar s-a dat in spectacol. El s-a apropiat de aparat la un moment dat. Mi-aduc aminte ca, vazandu-si reflexia probabil, a incercat sa muste din sticla :)


Cheile Nerei: Foarte neprietenos acest exemplar:


Era primavara pe un drum forestier din Muntii Cindrel. A iesit si el in gura "barlogului" sau sa arunce o privire... Ochiul meu ager l-a vazut :P


Coloritul si agilitatea l-au dat de gol. Faceam turul Dubrovnikului pe ziduri si l-am vazut cand a iesit din casa lui aflata la cativa centrimetri sub panoul care-l adaposteste de ochii turistilor. Nu stiu daca am facut bine, dar am facut crop eliminand cam jumate din fotografie ce era out of focus. Am si rotit fotografia, exemplarul fiind un catarator desavarsit. Imi pare rau ca nu mi-a incaput si coada in cadru, dar era o pozitie tare dificila...
Dilema: Nu stiu daca numele rasei de caini vine de la aceasta zona a Croatiei, dar ma gandeam sa intitulez aceasta fotografie Catarator Dalmatian.